torstai 23. lokakuuta 2014

Sitruuna-salmiakkimuffinit


Ensimmäinen blogipostaukseni on itseoikeutetusti Sitruuna-salmiakkimuffinit. Vietämme lasten kanssa syyslomaa, ja ajattelimme leipoa jotain pikaista. Leivontafoorumin syyskuun haasteen voitosta sain palkinnoksi Sunnuntain tuotepaketin, joka sisälsi mm. kakku- ja muffinssimixpussin. Vastaavia tuotteita en normaalisti käytä, mutta varsinkin lasten kanssa leipoessa ne ovat ihan kivoja. Tyttäreni sai GirlIt-paketista aikanaan minimuffinssivuokia, joten nekin pääsivät nyt käyttöön. (Miten voikaan ihminen unohtaa peruuttaa kuukausi toisensa jälkeen kyseisen kerhon jäsenyyden...?)
Lisäksi kaapista löytyi Leivontafoorumin kesäkuun haasteen tuotepalkinnosta saamani sitruuna-valkosuklaa ja Turkinpippuricrushin jämät, joilla koristelimme leivonnaiset.

1 pss muffinssimixiä (Sunnuntai)
100 g voita sulatettuna
1,5 dl vettä
sitruunamehutiivistettä maun mukaan (meillä runsaasti)
sitruuna-valkosuklaata
Turkinpippuricrushia

Sekoita muffinssimixpussi, voisula, vesi ja sitruunamehu keskenään. Laita taikinaa minimuffinssivuokiin n. puolilleen. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Koristele sulatetulla valkosuklaalla ja Turkinpippuricrushilla.

Jätimme aika paljon kohoamisvaraa, mutta varsinkaan näissä miniminimuffineissa sitä ei olisi tarvinnut olla niin paljoa. Kivoja pikkuisia suupaloja näistä kuitenkin tuli. Salmiakkia olisi voinut lisätä itse taikinaankin, mutta "joku" oli syönyt crushia niin paljon turkkilaisen jogurtin kera, että pussin pohjalla oli vain jämät.

Haluaisin kovasti uskotella, että lapset koristelivat mutta ei: koristelu on ohan omaa käsialaa :D



2 kommenttia:

  1. Kauniit muuffinit. Salmiakki ei ole mielestäni mikään 'herkku' ei ainakaan suklaan veroinen, mutta näitä on kokeiltava, ja kuka tietää, vaikka siirtyisin 'salmiakkisuklaaseen'.......on sellainen varmaan jo keksitty...olen vain kiertänyt kaukaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun piipahdit, hiirulainen! Juu salmiakkisuklaata on olemassa, enkä suosittelemissään nimessä! Ainakaan omaan suuhun ei maistu kovin hyvälle. Valkosuklaan kanssa toimii kyllä ihan hyvin, mutta maito- ja tumman suklaan kanssa salmiakki on mielestäni suorastaan pahaa.

      Ja jos ihan rehellisiä ollaan niin nämä muffinitkin olivat mielestäni enemmän "kivoja" kuin "hyviä". Tosin ei ne pahojakaan ilmeisesti miehen ja lasten mielestä olleet, kun tarjotin oli illalla ihan tyhjä. :)

      Poista