Pakastin neljä litraa myöhempää käyttöä varten, yhdestä litrasta tein pannukakkua, josta tuli aivan mielettömän hyvää. Pannari kohosi niin paljon, että meinasi ottaa uunin kattoon kiinni. Seuraavalla kerralla siis siirrän pellin alemmalle tasolle, nyt paistoin keskitasolla.
Ternimaitopannari
litra ternimaitoa
5 dl vehnäjauhoa
reilu tl suolaa
(pari rkl sokeria)
n. 50 g voita
Sekoita maito, jauhot ja suola. Lisää halutessa vähän sokeria. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata leivinpaperittomalla uunipannulla voi, kaada taikina päälle. Paista niin kauan kunnes pannari on hyytynyt ja pinnalta kauniin ruskea.
Söimme herkun omenahillon kanssa lauantaisaunan jälkeen. Kyytipoikana tietysti lasi kylmää tilamaitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti